An organic approach to identifying enterprise ability to compete and cooperate in the context of the implementation sustainable development concept and the business ecosystems development
https://doi.org/10.24182/2073-6258-2020-19-4-135-144
Abstract
About the Authors
Zh. B. OrmanovaRussian Federation
A. M. Isakunov
Russian Federation
References
1. Анохин П. К. Теория функциональной системы. «Успехи физиол. Наук», 1970, т. 1, № 1. С. 19-54.
2. Берталанфи Л. фон. Общая теория систем: критический обзор. В сборнике переводов Исследования по общей теории систем. Bertalanffy L. von. General System Theory - A Critical Review. General Systems. Vol. VII. 1962. P. 1-20. Перевод Н. С. Юлиной. - М.: Прогресс, 1969. 520 с. С. 23-82.
3. Гроув Э. Выживают только параноики. Как использовать кризисные периоды, с которыми сталкивается любая компания. - М: Альпина Паблишер, 2019. 216 с.
4. Заварзин, Г. А. Какосфера. Философия и публицистика / Г. А. Заварзин. - М.: Ruthenica, 2011. 460 с.
5. Иорданский Н.Н. Конкуренция, кооперация, естественный отбор и эволюционный прогресс. Эволюция: срезы, правила, прогнозы. Междисциплинарный ежегодник «Эволюция» / Под редакцией Л.Е. Гринина, А.В. Коротаева. Волгоград, Издательство «Учитель» (Волгоград). 2016. С. 52-56.
6. Сахаров В.Н., Литвицкий П.Ф. Нестабильность конформации белка - общий компонент патогенеза болезней человека. Вестник РАМН. 2016; 71(1):46-51. doi: 10.15690/vramn635).
7. The Management of Innovation. By T Burns and G. M. Stalker. Social Science Paperbacks. (London: Tavistock, 1961 (paperback, 1966). Pp. xxii + 269. 35 s.
8. Liu, N., Matsumura, H., Kato, T. et al. Stem cell competition orchestrates skin homeostasis and ageing. Nature 568, 344-350 (2019). https://doi.org/10.1038/ s41586-019-1085-7.
Review
For citations:
Ormanova Zh.B., Isakunov A.M. An organic approach to identifying enterprise ability to compete and cooperate in the context of the implementation sustainable development concept and the business ecosystems development. Scientific notes of the Russian academy of entrepreneurship. 2020;19(4):135-144. (In Russ.) https://doi.org/10.24182/2073-6258-2020-19-4-135-144